STORY MAPS

ENTRE REFUGIS

Entre-Refugis-General-Cat

Més o menys quan comencem a intuir que s’acosta el bon el temps ens arriba, a traves del típic boca orella o per haver-ho llegit en alguna revista especialitzada, algun dels nombrosos recorreguts que podem fer pels diferents refugis de muntanya, Pirineus -aragonesos, catalans o francesos – o per diferents indrets de Catalunya i Espanya.

Fins no fa gaires anys, quan algú tenia en ment de fer alguna travessa que inclogués el pas per qualsevol refugi o alberg, gairebé sempre acabaven sent els mateixos. Per una banda trobaríem el “Camino de Santiago” en les seves nombroses variants i per un altra costat el “GR-10” o “GR-11”, depenent de si fem la travessa per la vessant nord o sud de tots els Pirineus, des del Cantàbric fins a la Mediterrània a peu o en bicicleta.

Però últimament s’ha posat bastant de moda, i arrel d’això podem veure com cada any n’apareixen de nous, un seguit d’itineraris circulars o en un traçat lineal on se’ns ofereix la possibilitat de recorre un paratge determinat. Normalment, tot i que pot variar segons l’itinerari escollit, disposem de dues opcions de fer-lo, una seria la Sky Runner, es tracta de completar el recorregut en menys de 24 hores, l’altra, i segurament la millor donat que podem gaudir de l’entorn, es l’anomenat Open. Aquest ens permet realitzar-lo segons més ens convingui més a nosaltres. Sigui quina sigui l’opció escollida, es obligatori passar per tots els refugis de l’itinerari escollit.