DESFENT LES PASSES D'EN J. VERDAGUER A LA CAT700

UN BIKEPACKING DIBUIXAT

Crònica escrita per Núria Galbe – @bikesketching
Fotografies: CAT700 – Fundació Jacint Verdaguer – Núria Galbe
L’aventura del mossèn excursionista el 1882 per arribar a l’Aneto des de la Seu d’Urgell, m’arriba de la mà d’en Bernat Gasull al llibre “Maleïda” (Verdaguer Edicions). Em frapa el relat i penso: “que guapo refer l’itinerari i dibuixar-lo alhora”. I vet aquí que al juny 2022 preparant la Cat700, l’aventura en bicicleta d’autosuficiència a Catalunya, m’adono que passa pels mateixos vells camins de l’Aran i d’Àneu que va fer el mossèn el 1882… però en sentit contrari. Ailàs! Ja ho tinc! Almenys un tram, que jo acabaré al Delta de l’Ebre.
Seran 2 reptes: pedalar l’itinerari complet i dibuixar el quadern de viatge inclòs el tram d’en Verdaguer. Són 520 kms (faig la versió Gravel) per travessar tota Catalunya de nord (Les, Vall d’Aran) a sud (Delta de l’Ebre) i tinc 5 dies. És la meva aventura. “L’he de fer al meu ritme” li dic al Mario, el meu marit. Anirem per separat. Ha de ser així si m’he d’organitzar les hores, dibuixar, menjar i dormir per assolir el repte.

NÚRIA GALBE

Filla de Collserola (Barcelona), entén la vida entre muntanyes i natura. Esportista? Prefereix dir-ne “activitats de muntanya”: des de l’excursionisme fins al ciclisme i l’esquí (tots dos en diverses disciplines), o d’altres com l’alpinisme, els barrancs… La travessa i la llarga distància l’ajuden a entrar en natura, més que no pas dir-ne sortir d’excursió.
Llicencianda en Comunicació/Publicitat i Màrqueting, l’atrau l’exploració, sortir dels camins marcats… i el dibuix. Formada al taller de diversos artistes, el 2015 coneix l’urban sketching, el dibuix in-situ i el seu lema: “el món dibuix a dibuix”. La Núria ajunta totes dues passions, desenvolupant una tècnica tant personal com intensa per copsar sobre el paper – i comunicar- els instants viscuts arreu de manera activa.
Per si vols compartir aquesta crònica