El mite de la cabana, la densitat del bosc, el caminar com quelcom que va més enllà del moviment, GAUDÍ, VERDAGUER, MONTSERRAT, la sacralitat, els boscos d’ARANSA i CAP DEL REC, l’altitud, la melancolia, el CADÍ com a símbol, la sobrenatura i la natura de les coses, són algunes de les idees i conceptes sobre els quals reflexiona, caminant per un camí embardissat que intenta desbrossar amb la paraula i pensament, però obrint també la porta a les sensacions i sentiments.
BOSCÚRIES no és un llibre més de la tendència actual de natura WITTER, un calaix de sastre on s’hi barregen moltes propostes sense gaire criteri. És una altra cosa, molt diferent. És un llibre per pensar la relació de l’ésser humà amb la natura, amb una arrancada de pur mètode aristotèlica, però obrint trencalls i senders que hem de recórrer individualment i amb llibertat d’esperit.
I acabem amb una de les qüestions que planteja i que fa dies que hi rumiem: “Com trobar la porta d’entrada i la porta de sortida de la muntanya?”. Potser alguns que hem passat ja fa temps el llindar de la porta d’entrada no volem trobar la sortida, però intuïm que s’apropa i que tard o d’hora ens hi acostarem i que serà inevitable el seu pas, però encara queda camí per gaudir i pensar. En aquest trànsit aquest llibre és una guia que ofereix pistes, marca altres senderes alternatives i dona ànims. Potser perquè el pas de la persona per la vida i per la natura és simplement un llarg camí que comença i acaba amb la paraula i una flor.